s-filter - FAQ

 1. Vad exakt är s-filter®?

  HEPA står för High Efficiency Particulate Air. HEPA-filter har idag en bred användning inom många områden och används exempelvis av tillverkare av mikrochips, i operationssalar på sjukhus och även av NASA. Electrolux s-filter är ett HEPA 13-filter som filtrerar små partiklar extremt bra. Filtermediet består av tätt strukturerade, mycket tunna glasfibrer som förbättrar filtreringsmekanismen särskilt för små partiklar.

  s-filter® har belönats med kvalitetspriset ECARF Quality Seal. ECARF står för European Centre for Allergy Research Foundation och organisationen har sitt säte i Berlin, Tyskland. De övergripande målsättningarna för ECARF är att förbättra medvetenheten och kunskapen om allergier, reducera sjukdomsbelastningar på patienter och samhälle, förbättra forskningen om allergier samt att stödja Global Allergy and Asthma European Network (GA²LEN).

 2. Vilka är fördelarna med s-filter®?

  s-filter® kan fånga upp och hålla kvar partiklar såsom pollen, mögelsporer, allergener och exkrementer från dammkvalster. Genom att rena luften som lämnar dammsugaren minskar filtret risken för allergiska reaktioner. s-filter® som använder ett HEPA 13-medium har den högsta filtreringsnivån inom Electrolux sortiment. Ett HEPA 13-filter fångar till och med upp mindre partikelstorlekar än HEPA 12 och i större omfattning.

 3. Hur ofta bör jag byta mitt s-filter®?

  Rekommendationen för ett normalt hushåll är att rengöra filtret efter var 5:e dammpåse.

 4. Vad är s-filter® tillverkat av?

  Filtermediet består av mycket fina och tunna glasfibrer som är orienterade på ett strukturerat sätt. Ytan är behandlad för att tåla tvätt under vatten.

 5. Var tillverkas s-filter®?

  Filtret tillverkas av en europeisk leverantör.

 6. Hur kan jag vara säker på att s-filter® passar min dammsugare?

  s-filter® är identiskt med det tidigare EFH13W-filtret och passar alla dammsugare som använder EFH13W, EFH12W eller EFH12.

 7. Hur många s-filter® är det i en konsumentförpackning?

  I varje förpackning finner du ett tvättbart H13 s-filter®.

 8. Varför skall jag alltid använda s-filter®?

  För att säkerställa optimala prestanda hos din dammsugare och för att erhålla bästa resultat varje gång du städar – då är s-filter® produkten du bör använda.

 9. Kan jag tvätta mitt s-filter®?

  Rengör ditt s-filter® genom att helt enkelt skölja det under ljummet vatten, och vänd på det under vattnet några gånger. Använd inga rengöringsmedel och ta inte på filterytan. Det kan skada filtermediet. Efter sköljningen, låt filtret torka ordentligt innan du sätter tillbaka det i dammsugaren. Låt det torka i minst två timmar.

 10. Hur många dammsugare passar s-filter® till?

  s-filter® passar nästan alla dammsugare inom s-bag® -plattformen från både Electrolux och Philips.

 11. Hur och var hittar jag s-filter®?

  Titta bara efter s-filter®-symbolen nästa gång du köper din s-bag® så kommer du att hitta det rätta filtret för din dammsugare.

Ta reda på hur du får tag på den här revolutionerande påsen.